top of page
Patrick.jpeg

Het verhaal achter

©

Mijn naam is Patrick, de oprichter van USCworld. Het zou mij niets verbazen als je nog nooit van die naam had gehoord voordat je deze website bezocht. Toch is de kans best groot dat je op de een of andere manier ooit met de mensen uit ons team te maken hebt gehad. USCworld staat namelijk, zoals je verderop zult lezen, achter een aantal andere organisaties. En die zullen velen van jullie waarschijnlijk wel kennen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

De geschiedenis van USCworld begon, als we het heel precies bekijken, eind jaren '80: een vriendengroep waarvan de leden graag computerspelletjes speelden. Ze vonden de prijzen daarvan echter belachelijk hoog. In hun ogen zijn spellen bedoeld om mensen plezier te laten hebben, en dan zou daar niet zo'n hoog prijskaartje aan hoeven te hangen. Bij wijze van een uit de hand gelopen grap probeerden enkelen van hen om de
kopieerbeveiliging te omzeilen, wat (tegen verwachting in) op een dag lukte. Hierdoor ontstond een onderlinge ruilhandel in spelletjes - in een tijd waarin men zich nog niet zo druk maakte om auteursrechten als tegenwoordig. Ze wilden anderen echter ook graag mee laten profiteren, overtuigd dat ze daarmee niemand kwaad deden. Ze richtten "Uilen Software" op; die naam werd voor de grap gekozen omdat de meesten van hen elkaar kenden van een scouting groep, die een uil als logo had.

​​​​

In die tijd waren er meerdere groepen die zich bezig hielden met het verspreiden van software waarvan zij de kopieerbeveiliging hadden 'gekraakt' (Hotline, Fairlight, en nog veel meer) maar deze waren professioneel: ze verdienden geld met het verspreiden van die software. Voor de mensen van Uilen Software was het gewoon een hobby. Veel van de andere groepen maakten meestal gebruik van een 'intro' die in beeld kwam wanneer de gekraakte software werd opgestart...dat is een digitale animatie (vaak met geluid) waarin de naam van de groep verschijnt, waarmee men aantoonde dat het hen gelukt was om de kopieerbeveiliging van het spel te brekenDe creatiefste persoon binnen Uilen Software (Patrick) kreeg de taak om voor het team de intro's te gaan maken. Omdat daar destijds nog niet of nauwelijks programma's voor waren, was het allemaal handwerk: letterlijk alle onderdelen van de intro werden immers zelf gemaakt.
 

1992; meer nadruk op muziek
De eerste intro's waren zeer standaard, waardoor ze niet onderscheidend waren; vaak niet meer dan een afbeelding en wat tekst - wat voor die tijd al heel wat was. Dat veranderde begin jaren '90, toen bij Uilen Software de eerste 'sampler' werd aangeschaft. Met dat apparaat werd het mogelijk om (enkele seconden) muziek op te nemen, en daarmee de intro's naar een hoger niveau te brengen. De persoon die binnen Uilen Software de demo's maakte (Patrick), realiseerde zich echter dat de professionelere groepen waarschijnlijk hetzelfde zouden gaan doen, waardoor de intro's van Uilen Software alsnog niet onderscheidend zouden zijn. Hij besloot niet de standaard muziek te gebruiken, maar om deze te remixen, oftewel een nieuwe versie van een bestaand muzieknummer te maken. Tegenwoordig een fluitje van een cent als je een beetje creatief bent, maar in 1992 (maximaal 16 seconden opnemen per keer) was het een flinke klus.

​​​

Omdat de software voornamelijk binnen de eigen sociale kring verspreid werd, kwam het team er achter dat sommige mensen de remixes blijkbaar leuk vonden om te luisteren, ook los van de intro. Eén van de leden van Uilen Software zette de remixes daarom op een aantal Bulletin Board Sytems (BBS). Een BBS zou je kunnen omschrijven als de voorloper van het internet: een computer die met en telefoonlijn verbonden is, waardoor mensen met hun eigen pc contact kunnen leggen met die computer om er bestanden van te downloaden. Eén van die BSS was Fortress BBS - destijds het grootste BBS van Nederland. Daar gebeurde iets onverwachts: een van de remixes werd 'download van de maand'. Dat was het moment waarop binnen het team van Uilen Software het idee ontstond om de focus meer op muziek te gaan leggen.

Dat was een belangrijk moment in de geschiedenis van Uilen Software. De meeste leden waren inmiddels rond de 18 jaar, en mede door de opkomst van (illegale) cd's als "Mtv Braun Eurocharts" en "Hit Explosion" kwam er helaas steeds meer aandacht voor auteursrecht. De nobele hobby van Uilen Software dreigde daardoor de aandacht te trekken van auteursrechtenwaakhonden als de voorlopers van
Brein. Enkele teamleden gingen aanvankelijk als USC (Uilen Software Crew) onverstoorbaar door met hun hobby, en enkele anderen verenigden zich onder de naam Unlimited Sound Control (ook USC) om meer met muziek te gaan doen. Vanaf dat moment was het team dat zich bezig hield met het breken van de kopieerbeveiligingen volledig losgekoppeld van het team dat zich met muziek bezig hield (waaruit enkele jaren later USCworld zou ontstaan). Omdat er wel vriendschappelijk contact bleef, ontstond er in 1995 een bijzonder project.

​​​

​1995; een jaar om nooit te vergeten
Door het maken en verspreiden van remixes, groeide hun bekendheid. Aan het begin van de zomer van 1995 werd degene die de remixes gemaakt had voor de intro's (Patrick), gevraagd om remixes te maken voor TMoM ('The Members of Meetpoint'). TMoM was een project dat was bedacht door de broer van een van de leden van de Uilen Software Crew, en omvatte het plan om van een grote oude garage een soort jeugdsoos te maken, speciaal voor mensen die zich in de reguliere uitgaansgelegenheden niet thuis voelden omdat ze "anders" waren (te jong, te oud, te groot, te klein, te dik, te dun, lesbisch, enzovoort). Omdat de leden van TMoM en USC zelf ook niet "standaard" zijn, voelde dat goed. Omdat Meetpoint gerund werd door mensen die deel uitmaakten van de Uilen Software Crew (USC), en de remixes van team Unlimited Sound Control ("het andere" USC) afkomstig waren, was er sprake van een vertrouwde samenwerking.

Niet al te lang nadat het 'jeugdsoos' namens Meetpoint de deuren opende, was het er elk weekend druk. Tijdens de zomervakantie van 1995 was Meetpoint (bijna) elke avond open, en hadden de vrijwilligers die het soos draaiend hielden, vaak hun handen vol aan allerlei taken. De remixes van USC werden er zeer regelmatig gedraaid, en degene die ze maakte (Patrick) werd bekend onder de 'artiestennaam'
dj Cash (die hij toebedeeld kreeg door een van de andere crew leden). De bijzondere doelgroep die Meetpoint bezocht, groeide in die magische zomer uit tot een zeer hechte vriendengroep, en de remixes speelden in die periode een verbindende rol. Waarschijnlijk omdat het als "iets van ons" gezien werd. Helaas was het succes van Meetpoint ook meteen een achilleshiel
, want de omwonenden hadden moeite met het "alternatieve" publiek dat werd aangetrokken. Hoewel er nooit een melding van daadwerkelijke overlast geweest is, zorgde de druk van de omwonenden er voor dat de hoofdsponsor na één jaar de stekker uit het project trok.

​​​​​​​​​​​​
1996; de grote doorbraak
Ondanks enkele doorstartpogingen lukte het niet om hetzelfde concept nogmaals van de grond te krijgen, tot grote spijt van de vaste gasten. Doordat deze bleven vragen om cassettebandjes (en later cd's) met (re)mixes van de muziek uit Meetpoint (wellicht in een poging een stukje van "de magie van die tijd" te behouden) besloot team USC om een bootleg mix-serie te beginnen. Aanvankelijk op muziekcassettes, maar later ook op cd (in 1996 nog vrij uniek). Inmiddels werden door dj Cash niet alleen remixes gemaakt, maar ook megamixes. Rond die tijd nam International Dance Promotion (IDP, destijds de grootste dj-organisatie van de BeNeLux) het agentschap over van de Nederlandse tak van de Disco Mix Club (DMC, de grootste dj-organisatie ter wereld). Dat was voor USC van belang omdat het hoofdkantoor van IDP gevestigd was in Landgraaf, op slechts enkele kilometers afstand van waar Meetpoint gevestigd was.
De Nederlandse editie van de beroemde dj-wedstrijden die DMC elk jaar organiseert, vonden daarom gedeeltelijk zeer dichtbij plaats.

Diverse leden van Meetpoint drongen er op aan dat dj Cash mee zou doen. Omdat de
DMC championships echter voornamelijk op turntablism (hiphop) gebaseerd zijn, leek hemdat geen goed plan. Eén van de oprichters van Meetpoint zocht contact met de mensen achter IDP/DMC-Holland. Zo kregen hij en dj Cash een uitnodiging voor een bezoek aan het toenmalige hoofdkantoor van IDP/DMC-Holland in het Limburgse Landgraaf. Hier werd een deal gesloten om samen te gaan werken, waardoor ook de oprichter van Meetpoint aansloot bij Unlimited Sound Control (USC). Van 1996 tot en met 2004 werkten de mensen van USC samen met IDP/DMC op talloze muziekevenementen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, en de VS. Ze deelden het podium met Paffendorf, Fragma, Extince, Brainpower, Bellini, en vele anderen. Bijna elk weekend werkte team USC ergens, en in die onvergetelijke tijd zijn er talloze ervaringen opgedaan.
Niemand binnen het team had verwacht ooit te werken voor het bedrijf dat op de flyer stond waarmee alles begon.

​​

Met enkele artiesten werkte team USC vaker samen, en kregen ze naar verloop van tijd (ook 'buiten werktijd') een min of meer persoonlijke band. Onder andere met Dj Garry (bekend van Dream Universe) en (deels via hem) ook met Daniela Klein (Damae), de zangeres van Fragma. Helaas is het contact met beide verwaterd na het overlijden van dj Garry in 2018.

​​

​​​

​​

​​

​​​

​​

​​

​​​​

​​​

​​

​​​​1999; de organisatie groeit
Het jaar 1999 was een topjaar voor team USC. De video opnames die een van de teamleden van USC (Patrick) tijdens de DMC evenementen en op de dj school had gemaakt, kwam officieel uit op VHS (later ook op dvd) en was te koop bij onder andere V&D. Ook is het team meermaals op tv te zien geweest. Vrijwel elk weekend was er een evenement of een daaraan gelinkte activiteit, en de wereldkampioenschappen van DMC werden dat jaar in de VS gehouden. Binnen het team van USC ontstond mede daardoor de ambitie om de organisatie te laten groeien. Zo ontstond onder andere het idee om een internationaal vriendennetwerk te beginnen, voor mensen die met hen samenwerkten wanneer ze in het buitenland aan het werk waren. De gedachte daarachter was om ook buiten de evenementen contact te houden,en dat uit zo'n vriendennetwerk de mogelijkheid zou ontstaan om ook in andere landen een vestiging van USC op te zetten.

​

Er werd een 'intake-formulier' ontwikkeld waarop de mensen waarmee we tijdens de evenementen samenwerkten,  hun contactgegevens en interesses konden invullen. Deze konden dan per post weer naar USC teruggestuurd worden. USC verzamelde de ingevulde formulieren, en probeerde mensen met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met ouderwetse penvriendschappen, maar dan in een modern jasje en uitsluitend voor mensen die op evenementen werkten. Het werkte prima...alleen anders dan verwacht. Er kwamen formulieren terug van allerlei mensen, ook mensen die niet op een evenement meet USC hadden samengewerkt. Het team besloot deze onverwachte ontwikkeling positief te bekijken; via een toenmalige connectie bij Music Television (Mtv) kreeg USC de gelegenheid om een oproep te plaatsten op Mtv Teletext, waardoor het netwerk explosief groeide.

​​​

Binnen enkele maanden waren er bijna 200 leden in meer dan 15 landen wereldwijd. Een copie van de toenmalige ledenlijst is nog steeds online (link). Tegenwoordig, met het internet, is een dergelijke aangroei van leden binnen een netwerk niet zo vreemd...maar destijds ging alles nog handmatig via post. De piepkleine postbus in het dorp waar USC gevestigd was, werd vrijwel wekelijks overstroomd met post uit allerlei windstreken - vaak zo veel dat het soms niet eens in de postbus paste. Deze onverwacht snelle groei deed het team van USC nadenken over het bouwen van een website. Geen van hen had echter ervaring met webdesign, dus werd de creatieveling van het team aan het werk gezet om zichzelf via "reverse engineering" te leren een website te bouwen...uiteraard weer een klus voor "dj Cash" Patrick, wat nogal omslachtig was omdat hij destijds zelf nog niet over een internetaansluiting beschikte. Bouwen gebeurde offline.

2000; USC gaat online
De eerste website (www.UnlimitedSound.net) ontstond op die manier, en het vriendennetwerk vond daar een digitale thuisbasis. Vrij direct groeide het aantal bezoekers zo snel, dat de toenmalige hosting provider de prijzen verhoogde wegens het overmatige dataverbruik. Omdat dit niet binnen het budget van het team paste, werd in 2003 de overstap naar een andere provider gemaakt met een nieuwe domeinnaam. Omdat het bedrijf US-Computer al eigenaar was van USC.com en het Utrechts Studentenkorps de domeinnaam USC.nl in gebruik had, kreeg de nieuwe website van USC een plekje op USCworld.com. Vanaf dat moment werd de organisatie door velen ook onder de naam USCworld genoemd.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​

​                                                        Rond die tijd kregen steeds meer mensen toegang tot internet,                                                           en ontstonden sites als Hyves en Facebook. Daardoor werd het
                                                       voor mensen gemakkelijker om zelf contact te vinden met gelijk-
gestemden over de hele wereld. De website van USC(world) 
werd daardoor steeds minder bezocht werd. Omdat rond het
jaar 2001 ook het aantal evenementen van DMC geleidelijk aan 
het afnemen was (zoals "Christie Z" van DMC USA in deze video
uitlegt) ontstond er "vrije tijd" voor het team van USC(world).   
​​
Deze ruimte werd gebruikt om een nieuw project op te zetten.​​

 Christie Z (Branch Manager DMC USA)​​​​

​​​​

​​Dit project kreeg de naam "Full Moon Run, geïnspireerd door de ontelbare kilometers die het team de voorgaande jaren had afgelegd op weg van en naar evenementen. Het project hield in dat elke nacht wanneer er volle maan was, een soort auto-ralley werd georganiseerd. De inspiratie was de beruchte "Cannonball Run", maar in plaats van sportwagens gebruikte team USCworld bewust juist "oudere" auto's. De link met de volle maan is ontstaan doordat er eerste run tijdens een nacht met volle maan plaats vond, als een spontane ingeving. Hoewel dit project in beginsel gewoon "voor er bij" ontstaan was, trok het steeds meer deelnemers. Ook hier speelde echter mee dat de kosten uiteindelijk niet meer binnen het budget van het team pastten, door de alsmaar stijgende brandstofkosten. Eind 2004 werd dan ook het besluit genomen dat er een voorlopige streep onder het project zou worden gezet. In mei 2005 vond de laatste 'run' plaats: van Nederland door Duitsland en Tsjechië naar Zuid-Oost Polen, nabij de oekraïense grens (en terug, uiteraard). 
 

2006; de wereld na DMC Nederland
Rond die tijd stopte IDP met het agentschap van DMC. Sinds "11 september 2001" waren de inkomsten door sponsoring steeds verder teruggelopen (zoals Christie Z in de video hierboven bevestigde) waardoor het organiseren van "battles" en evenementen steeds lastiger werd. IDP verschoof de focus naar de dj school, waar zij de eerste (en lange tijd enige) in waren. Onder de noemer djschool.nl ontvingen zij duizenden cursisten uit het hele land. Als cameraman van alle DMC Holland evenementen, werd Patrick gevraagd video-opnames te maken voor Nederland's eerste dj-instructievideo. Deze video werd opgenomen in de dj-school, en is officieel te koop geweest bij onder andere V&D. In de fotogallerij van Nederland staat dj Jean (een van de klanten van IDP) met de dvd in zijn hand. Op die pagina vind je ook de instructie.

​​

Omdat in 2005 het laatste evenement van IDP/DMC had plaatsgevonden waaraan team USC had deelgenomen, en nu ook het Full Moon project gestopt was, begon een onzekere periode. Het "Full Moon Run" concept heeft enige tijd later overigens alsnog een vaste voet aan de grond gekregen in de vorm van de CarbageRun. Dit ging buiten USCworld om; het gaat te ver om te beweren dat het Full Moon project hun inspiratie was...het is immers goed mogelijk dat een andere partij toevallig hetzelfde idee kreeg in dezelfde periode. Eén van de oorspronkelijke leden van USCworld heeft destijds het team verlaten, om terug te keren naar de "roots" (het breken van digitale beveiligingen). Zijn plek werd ingenomen door twee nieuwe leden die hun sporen in de muziekbusiness verdiend hadden: Dj Dave Power, en Dj Bas P. Door deze nieuwe dynamiek binnen het team ontstond al snel een nieuw project: een legaal eigen online radiostation. Ook startte dj Dave Power dat jaar de website USCworld.nl - een geheel op zichzelf staande site, meer gericht op amusement.


De online radiozender kreeg de naam 'Radio Xperience', en trok al snel redelijk wat luisteraars. Op een dag werd het team benaderd door "MC Q", de eigenaar van een lokale uitgaansgelegenheid met de naam 'Ski Hut'. Hij vroeg of de radiostream gebruikt mocht worden op de website van de Ski Hut. In ruil daarvoor zou MC Q voortaan de kosten voor de licenties betalen. Uiteindelijk nam MC Q de zender helemaal over, en ging USCworld over tot het opzetten van een nieuwe zender. Zo ontstonden in de loop der jaren onder andere 'Radio Tycoon', 'Radio Meetpoint', 'Radio Feestcafe', enzovoort. Enkele van deze zenders zijn naar verloop van tijd eveneens overgenomen. Net zoals bij het Full Moon Project en Meetpoint, zijn sommige zaken op de langere termijn simpelweg niet te realiseren zonder sponsoring. Dj BasP besloot eind 2006 wegens familieomstandigheden het team te verlaten. Daardoor bestond het team weer uit 2 mensen.


2007 - 2012
Er brak (op zakelijk vlak) een wat rustigere tijd aan voor team USC. Omdat een van de teamleden in die tijd elke dag 150 kilometer enkele reis woon/werk afstand had, bleef er ook weinig tijd over om grote nieuwe projecten op te zetten. De nadruk lag in die periode vooral in het uitbreiden van de studio waar (nog steeds) de mixen gemaakt werden, en het nog meer verbeteren van de "skills" op creatief gebied. Het zou tot 2012 duren voordat USCworld zich weer op de kaart zette. In dat jaar werd USCworld ingeschreven bij de kamer van koophandel, als non-profit cross-media bureau. Dit houdt in dat het team met allerlei soorten media aan de slag kan; foto/video bewerking, audiobewerking, webdesign, enzovoort. Net zoals Uilen Software de gekraakte software deelde zonder winstoogmerk, werkt ook USCworld vooral voor het plezier aan creatieve projecten voor anderen. Dat het daarnaast soms geld opbrengt, is mooi meegenomen.


2012 
Het duurde niet lang voordat het team hofleverancier werd voor onder andere (
Stiching Moeder met een Missie en Stichting HartverwarmendWijs). USC staat sindsdien voor Umbrea Sunt Communis, latijn voor (vrij vertaald) "de schaduwen zijn gemeenschappelijk", omdat we letterlijk achter / in de schaduw van onze opdrachtgevers staan. Maar de afkorting USCworld heeft eigenlijk geen betekenis nodig, omdat de afkorting op zich een handelsnaam is geworden. Ook na 2012 heeft USCworld nog heel wat projecten gerealiseerd, maar dan voornamelijk in opdracht van anderen. Het enige eigen project uit die tijd is het "Mix by Mix Project", dat oorspronkelijk is ontstaan uit het verzoek van de eigenaar van een online radiozender: korte (30 minuten) jaarmixen van de jaren '80 tot nu, in de Grandmix-stijl. Omdat de mixen (uiteraard uit de studio van dj Cash) bij veel luisteraars in de smaak vielen, besloot USCworld op eigen initiatief om de mix-serie voort te zetten. Naast jaarmixen ontstonden zo ook 30-minuten mixen in bepaalde stijlen, of van specifieke artiesten.

​

2018​

Begin 2018​​ ging een lang gekoesterde wens van USCworld in vervulling: in een groot bedrijfsverzamelgebouw aan de rand van een groot bosgebied kreeg het team een eigen bedrijfslocatie. Hier ontstond letterlijk ruimte voor creatieve groei. Bijvoorbeeld de grafisch vormgeving voor Amonsound Productions, CelXpert, Club100 Lanaken, Nova Ratio, en projecten voor het UWV en de Politie. Voor een opdrachtgever in Italië vertaalden ze een spel uit de Google Playstore naar het Nederlands, Duits, en Engels.​​ Voor (onder andere) corpusinbalance.nl maakten ze de website. Ze werkten op een filmset samen met bekende namen als Peter Faber, Joes Brauwers, en Tygo Gernandt. Voor een aspirant student van Artemis Hogeschool creëerden ze in 3 dagen tijd een vervangende toelatingsportfolio nadat ze het origineel kwijt was geraakt. Ook werd in die periode een "YouTube Award" behaald, een nominatie voor meest creatieve kanaal voor non-profits. USC's audio/video mix van 5 uur met ruim 1200 platen, werd genomineerd voor een officieus wereldrecord.

​​​​​

2020
De vermeende "corona pandemie" gooide echter roet in het eten. Veel opdrachtgevers zaten noodgedwongen thuis, en het aantal opdrachten zakte in. Wel heeft USCworld in die periode een bijdrage geleverd aan een aantal coronakritische projecten; voor de online groep Orde van Rode leverde die bijdrage bijvoorbeeld een groei in het aantal volgers op van 1.600 naar ruim 12.500 op X. Ook is in die periode de website www.djCash.online gecreëerd, waarop de muzikale producties van USCworld's eigen creatieve duizendpoot gepubliceerd werden. Deze website ontving veel bezoekers uit allerhande landen, die tijdens de lockdown op zoek waren naar amusement. Maar toch waren juist die lockdowns voor veel opdrachtgevers een enorme domper. Als gevolg van de noodzaak voor het compenseren van gemiste inkomsten gedurende die periode​​, kreeg het bedrijfsverzamelgebouw waar USCworld gevestigd was, een nieuwe bestemming. Hierdoor moest USCworld op zoek naar een nieuwe locatie, die tot nu toe nog niet gevonden is. Ook de postbus in Leidschendam en de geautomatiseerde telefoonlijn verdwenen als gevolg van de nasleep van de lockdowns. Sindsdien leek de rek er uit...te veel opdrachtgevers waren tijdens of vlak na de corona periode er mee gestopt. 


2025; Hey Patrick...
Met die woorden werd ik op een koude januari-ochtend van 2025 warm verwelkomd bij de djschool(.nl), die inmiddels al een aantal jaren gevestigd is in een monumentale boerderij in het Limburgse dorp Ransdaal. Alsof ik nooit weg geweest was, voelde ik me er gelijk weer thuis. Toch was het echt zo'n slordige twintig jaar geleden dat ik de vorige keer de grote eikenhouten boerderijdeur achter me dicht had getrokken. Ik wist toen nog niet dat het zo lang zou duren voordat ik er terug zou komen; zoals je in de video van 'Christie Z' hebt gehoord, liep de sponsoring van DMC sinds "9-11" enorm achteruit, met als gevolg dat er steeds minder mogelijkheden waren door DMC evenementen, die mede daarom steeds vaker online gehouden worden. Na een korte rondleiding werd er, onder het genot van een warm drankje, bijgepraat over wat er in die periode allemaal is gebeurd. Tegenover mij zat Michel Haan, oud profvoetballer bij Roda JC en daarna werkzaam in het onderwijs...maar vooral ook directeur van djschool.nl en IDP (en destijds DMC Holland). In die hoedanigheid hebben we jarenlang samengewerkt, zoals je eerder hebt kunnen lezen. Al snel komen de gesprekken over "vroeger" op gang, waarbij al snel duidelijk wordt dat we in ons hart nog steeds dezelfde jochies zijn als destijds.

Het duurt dan ook niet lang voordat de foto albums op tafel komen, en al mijmerend de ene na de andere herinnering voorbij komt. Aan het einde van de hartverwarmende middag trek ik de boerderijdeur weer achter mij dicht, deze keer met de toezegging dat er op korte termijn weer wordt uitgekeken naar mijn volgende bezoek. In mijn handen houd ik een kartonnen doos vol oude VHS videobanden, met beeldmateriaal uit de tijd waarin USC(world) en IDP/DMC Holland samen gewerkt hebben...deze zal ik in mijn studio zal omzetten naar digitale beelden. Een flinke, maar dankbare klus. In de auto onderweg naar huis, kijk ik naar die doos die me vanaf de bijrijdersstoel terug aan lijkt te kijken. We begrijpen elkaar. Ik realiseer me hoe bijzonder het stukje geschiedenis is dat ik bij me draag, en op dat moment besluit ik onze oude website 'af te stoffen' om daarop het verhaal te vertellen dat je hier leest. Deze site zal blijven groeien naar mate ik nieuw (beeld)materiaal heb: foto's zullen worden gescand, video's gedigitaliseerd, en herinneringen omgezet in tekst.


Geschiedenis is echter maar één kant van het verhaal. Wat zijn de verwachtingen richting de toekomst? Voorlopig wordt USCworld gerund vanuit een kamer van pakweg 16 vierkante meter bij mij thuis, inclusief de complete studio. Die ruimte wordt daarnaast ook als werkkamer gebruikt voor mijn reguliere baan. Geen ideale situatie, die veel creativiteit en aanpassingsvermogen vraagt. Maar ik heb uit ervaring mogen leren dat, wanneer je intenties zuiver zijn, het zelfs voor bestuurders van landelijke stichtingen niets uitmaakt om (in plaats van "bij jou op de zaak") bij je thuis aan de eettafel een gesprek te voeren over het volgende project. Het toont misschien juist je veerkracht, flexibiliteit, en karakter om ook in die situatie het beste te maken van wat je hebt. Ja, we hebben moeten afschalen sinds we het bedrijfspand uit moesten...en het is nu soms behelpen. Maar dat heeft onze creatieve vermogens misschien juist nóg meer uitgedaagd dan voorheen.

​

Gelukkig is er ook online heel wat mogelijk. In 2025 ging deze website online, als eerste stap. Voor het team is het nog niet duidelijk welke ontwikkelingen de toekomst zal brengen. Het vinden van een passende bedrijfslocatie zal daarin een belangrijke rol spelen. Wat de toekomst ook mag brengen, het team zal altijd kunnen terugkijken op het verhaal dat hierboven staat beschreven, en naar de mooie dingen die we tot dusver voor veel mensen hebben kunnen betekenen. Zie hieronder daarvoor een kleine greep uit onze "Wall of Fame"...​

​​​​​​

​​​​​​

​​​​​​​​

​​​

​​​​​

img114478533.jpeg
Damae.png
Scan10182.jpg

"Heel erg bedankt voor het maken van het filmpje. Het ziet er super tof uit en binnen een kort tijdslimiet !"

​

- Veerle Maar, Student Artemis Hogeschool

"je promo overstijgt mijn verwachtingen!
Namens alle studenten en Nova team dank voor je uitzonderlijke en mooie presentatie."

-Rob Schoenmakers, directeur Nova-Ratio

5514a6b3f4c15f10ff67b810b686406b_190x40.png

Fragma on stage

Hand in hand

Backstage

LinkedIn

djschoolvideoachterkanrt.jpg
djschool video voorkant.jpg
Anchor Christie

"ich bin sehr erfreut über Deine Arbeit . Sehr gut gemacht ! Ganz herzlichen Dank !
Wahrlich: Du bist ein guter Designer ! "

-Karl Bleeker, directeur CelXpert

fd3aed_582ece7228cd4e2dae263af4ba01e462_mv2.png
ee911a669d19ed6494a3524ae36b86be_140x60.png

"Echt een aanrader. Reageert vrij snel op
vragen en suggesties"


-Francois Ritzen, directeur klusbedrijf Multiklus

ritzenrond.png
multiklus.png

"Vertaalt wensen in mooi creatief design. Klantgericht en stelt vragen om zo tot de beste design oplossing te komen"

-Dré ("Floesh"), initiatiefnemer Prepperspot forum

floesh.jpg

"Deze video is super "


-Pascal Raithel, Bestuurslid VzW Club100 Lanaken

fd3aed_b9b26d0bfe424545bacf43bdb52c9887_mv2.png
f39aade31c9b86e8acb4f9eae7e79096_80x80.png

"Met die man filmen...heel gezellig ! "


-Tycho Gernandt, internationaal acteur

fd3aed_2f2250d958cd41e99d93abb724ec4d80_mv2.png

"Hey Patrick! Das ist lieb ! Wahnsinn im Tarmcenter damals!!! Liebe Grüße Dani

-Daniëla Klein, zangeres Fragma / presentatrice

fd3aed_46c5ea8655e74a19ab7f360ef40b91a4_mv2.png


"WAT GAAF EN WAT VERRASSEND !!!! Hoe kan ik je ooit bedanken?!!!!!!!! Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen….

-Indi Hondema, voorzitster Stg. HartverwarmendWijs

indi.png
3384c08e39ba724d638efd340afea3e2_230x80.png

"Zonder jullie harde werk hadden we nooit dit onmogelijke mogelijk kunnen maken en we hebben
het maximale uit dit project gehaald"

-Filmhuuz/BuzzMedia

buzz2.png
b2f90ee7bb9c7175ead516c409b4cba4_130x50.png

"Ik heb u leren kennen als een betrouwbare, creatieve partner die zich goed inleeft in de wensen van de opdrachtgever en met verrassende voorstellen komt"
-Jos Biersteker, bakkerijmanager Bakkersland

fd3aed_efc2c9b9acbe4f968b7039ca70abf8b0_mv2.png
f84431ee30ec85f5b8be701a13efbfed_140x60.png

"alle aanwezigen inclusief het personeel van Yarden waren erg onder de indruk, zoveel mooie berichten gehad over de manier waarop jij dit levensverhaal in elkaar hebt gezet               -Familie de Groot

fd3aed_677add65cac148589752d99f22599ece_mv2.png
fd3aed_840b59f032954e1d917d25964783f1ea_mv2.png
ad488190c60bdc08575f5f0fdf0b5391_110x50.png

"Je hoeft je niet te introduceren...USC vergeet ik nooit meer" 

-Michel Haan, directeur IDP, DMC NL, djschool.nl 

"Waaauw Patrick, toen ik het zag kreeg ik kippenvel !! Knap werk man dat je dit in een keer zo vat !! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog mooier vind dan ik had verwacht !!"     -Frenk Dos Santos, AmonSoundProductions

fd3aed_f400c59081f54fdb9f3839ddaedb9fb2_mv2.png
fd3aed_159ef7369b084abd94513b5db72af317_mv2.png

"Thank you friend Patrick. Your message is so
beautiful. Here's wishing you great  sucess"


-Chade-Meng Tan, Jolly Good Fellow at Google

ecceeff8c23cfb91feaaa9955b6cb91b_150x90.png
Jolanda.png

"Bedankt alweer, jij bent echt een genie !"


-Jolanda Gravee, voorzitster Stg. Moeder m.e. Missie

StefanoCorgano.jpg
lapse-2-before-zero.png

"Thanks to all of you for your amazing support,
i really appreciate it"


-Stefano Corgano, ontwikkelaar android game PULSE

fd3aed_7bfce7672ac3456c86904230d590fd6c_mv2.png

"Onze nieuwe website die jullie gemaakt hebben is vet"


-Dave Soudant, Eigenaar online Radio Feestcafe 

fd3aed_b51f91e373ca49b2b2b7510bf4bac124_mv2.png

"heb de mix gehoord .. vette
intro hoe drukker hoe beter haha!"


-Dj Garry, Nederlands DMC DJ Kampioen 1995

fd3aed_a7c5e0c578824b149d5d41b1af9b7139_mv2.png

"grandios - das hätte ich nie so hinbekommen; bin sprachlos - wie gut, daß wir uns zusammengesetzt haben !"
-Succesfox, initiatiefnemer Yunite

"Patrick is leergierig en toont zich betrokken,
het is prettig om met hem samen te werken"


-Therry van Hoorn, Politie Basisteam Heerlen

therry.jpg

"ik denk ook dat jij een redelijk begenadigd schrijver bent. Informatie en humor op een heel leuke manier verweven..."
-Anonieme reactie n.a.v. artikel op preppers.nl

Indi Hondema
Voorzitter Stichting Hartverwarmendwijs

Tygo Gernandt
Internationaal acteur

Karl Bleeker
Directeur CelXpert

Rob Schoenmakers 
Directeur Nova-Ratio

 

Jolanda Gravee
Voorzitter stichting Moeder met een Misse

 

PS: het delen van ons verhaal op deze plek, brengt veel herinneringen terug. Herinneringen aan een te gekke tijd, waarin we ongelooflijk veel hebben geleerd, gezwoegd, maar ook plezier hebben gehad. Op zakelijk gebied hebben we misschien niet altijd de meest handige keuzes gemaakt, maar dat is -in onze ogen- ook niet het belangrijkste in het leven. Net zoals Uilen Software eind jaren '80 is ontstaan uit de wens om het plezier van computerspelletjes met elkaar te delen, staat voor ons ook nu nog de verbinding tussen mensen centraal. En dat is heel wat, in de wereld van tegenwoordig.

Van softwarepiraterij tot het maken van eigen programma's, van het remixen van muziek tot lidmaatschap van de grootste dj organisatie ter wereld, van het organiseren van autorally's tot het oprichten van een vriendennetwerk in meer dan 20 landen, van online radiozenders tot grafisch ontwerp voor landelijke stichtingen, van meewerken op een filmset tot het betrekken van een eigen bedrijfspand, van YouTube awards tot wereldrecords, en van 'je video opnames in de winkel zien liggen' tot first business class vliegen naar je werkplek in New York...als het verhaal achter onze organisatie je één ding heeft laten zien, dan is het hoe een stel buitenbeentjes op een zolderkamertje tot heel wat dingen in staat kan zijn.

 
Mocht je na het lezen van ons verhaal vragen hebben, geïnspireerd zijn geraakt, of gewoon iets kwijt willen...dan zien we je bericht graag tegemoet.

                                               Patrick  



 

bottom of page