top of page
logopng.png

Over ons...

vlakkentrans.png
kantoor.jpg
lcm+-+purple+arrow-ts1540408653.png
vouw linksboven.png
paperclip (1)-ts1541811190.png
vouw linksboven.png
vouw linksboven.png
vouw linksboven.png


USCworld is geen alledaagse naam, maar we zijn dan ook geen alledaagse organisatie. We zijn een cross-media organisatie, wat inhoudt dat wij ons bezig houden met allerlei soorten creatieve media. Denk aan foto/video-reportages, webdesign, huisstijldesign, muziekprojecten, online radio, community building, enzovoort. Maar ook voor zaken als copywriting, redactionele- en vertaalwerkzaamheden kan men bij ons terecht. We onderscheiden ons door onze informele handelswijze.

Wat ons met name onderscheidt van soortgelijke aanbieders, is dat wij onze activiteiten uitvoeren naast onze reguliere banen; voor ons is het dus meer onze passie dan ons werk. Dat doet niets af aan de kwaliteit van wat we doen, maar laat je wat dat betreft gerust overtuigen door de referenties op onze website en/of de voorbeelden in onze portfolio. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in 'niet standaard' projecten; als je bijvoorbeeld een website wil die uit dezelfde dure niet-onderscheidende 'eenheidsworst' gesneden is als die van je concurrent, dan regelen we dat graag voor je...maar liever zoeken we samen met jou naar de eigen identiteit van je organisatie, om daar omheen een mooie website te realiseren die je identiteit ook uitstraalt.

 

 

 

 

Op deze pagina zullen we (voor de liefhebbers) iets vertellen over wie we zijn, en over onze kleurrijke geschiedenis.

1990 - 1995: hoe het allemaal begon...
De eerste stappen tot wat later onze organisatie zou worden, zijn begin jaren '90 gezet door een samenwerkingsverband tussen twee vriendengroepen: de ene hield zich met name bezig met het organiseren van feesten, de andere met het maken van demo's voor computers. Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar in de praktijk vulden beide groepen elkaar uitstekend aan. De demo's bevatten namelijk vaak 'geremixte' muziek, en die kwam uitstekend van pas op de feesten die de andere vriendengroep organiseerde. De remixes waren de voornaamste publiekstrekkers op onze feesten die in die tijd regelmatig werden georganiseerd. Vanuit de wens om over een vaste feestlocatie te beschikken, ontstond in '95 het idee om een eigen 'alternatief jeugdsoos' te beginnen: met behulp van sponsoring werd een voormalige garage omgebouwd tot een officieuze uitgaansgelegenheid: "Meetpoint". Ook in die tijd kozen we er al voor om dingen 'net even anders' te doen...

Al vrij snel bleek Meetpoint namelijk een opvallende aantrekkingskracht te hebben ten opzichte van jongeren die zich in de reguliere gelegenheden niet thuis voelden...vooral omdat ze 'anders' zijn (te dik, te dun, te oud, te jong, homo/lesbisch, etc). De reden dat dit in Meetpoint geen probleem was, kwam doordat de Meetpoint crew-leden zelf ook niet standaard waren, en daar ook absoluut geen behoefte aan hadden. Waar veel uitgaansgelegenheden bijvoorbeeld 'dresscodes' en gedragsregels hadden, kon je in Meetpoint gewoon zijn zoals je bent. Zo lang anderen geen last van je hadden, mocht je je kleden en gedragen waar jij je happy bij voelde. Nooit is er sprake geweest van ruzie of overlast. Enkele omwonenden dachten daar echter anders over, die wilden liever niet van die 'aparte types' in hun nette straat. Ze klaagden daarover bij onze sponsoren.

1995 - 2000: muziek als voornaamste drijfveer
Het wegvallen van een deel van de sponsoring als gevolg van de 'klachten', was de reden dat Meetpoint in 1996 de deuren moest sluiten. De trouwe bezoekers bleven vragen om een doorstart, maar vanwege de 'alternatieve' reputatie van Meetpoint bleek het al snel vrij lastig om een nieuwe sponsor te vinden. Eind 1996 brachten de voormalige beheerders 'ter nagedachtenis' een muziekopname uit, met daarop enkele dj-sets in de stijl zoals die in Meetpoint gebruikelijk was. Via-via vond die opname zijn weg naar Fortress BBS, destijds het grootste Bulletin Board System van Nederland, waar deze 'download van de maand' werd. Dat was voor het Meetpoint-team aanleiding om zich (nog) meer bezig te houden met het maken van (re)mixes. Zo ontstond kort daarna USC (Unlimited Sound Control). Dat was de eerste keer dat de groep zichzelf officieel (onder de naam USC) presenteerde sinds de min of meer naamloze samenwerking tussen de vriendengroepen.

Al snel volgden er meer studio-opnames. In die tijd maakten mensen zich nog niet zo druk om auteursrechten, de cassettes (later cd's) met dj-sets werden dan ook met name voor het plezier gemaakt. Via de eigenaar van een discotheek waar de mensen van USC destijds vaak te vinden waren, kwamen ze in contact met de Nederlandse tak van Disco Mix Club (DMC) en International Dance Promotion (IDP). Deze boden het team van USC een samenwerking aan; tussen 1997 en 2004 werkte "team USC" samen met IDP/DMC-Holland op talloze muziekevenementen in binnen- en buitenland (Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Verenigde Staten; DMC is de grootste dj organisatie ter wereld). Eén van de taken van USC was het maken van beeld- en geluidsopnames en deze verwerken tot promotievideo's die op VHS/DVD te koop zijn geweest bij o.a. V&D). Hierdoor leerde het team enorm veel over foto/video en geluidsbewerking, en kregen ze apparatuur ter beschikking.

2000 - 2005: alternatieve projecten en webdesign
Omstreeks 1999 startte team USC via een connectie bij MTV een project om een internationaal vriendennetwerk op te richten. Dit was een soort "penvriendennetwerk in een modern jasje", via een website. Mede hiervoor ontstond de eerste website, die ze zonder programmeerkennis hebben gebouwd: ze bestudeerden de broncode van bestaande websites, en leerden zichzelf op die manier de basis van websdesign (deze methode staat ook wel bekend als 'reverse engineering'). In de hoogtijdagen telde het netwerk meer dan 150 leden in ruim 20 landen wereldwijd, maar in de loop de tijd werd het netwerk 'ondergesneeuwd' door commerciële sites als Hyves en facebook. Tegen zulke grootmachten kun je helaas niet concurreren. 

Door de aanhoudende wereldwijde financiële crisis van begin jaren 2000 kreeg IDP/DMC vanaf 2004 steeds minder sponsoring, waardoor het aantal muziekevenementen begon te verminderen. USC richtte zich daarom steeds meer op alternatieve projecten; Full Moon Run Project (kleinere variant van de CarbageRun) en het opzetten van online radiostations. Met name dat laatste niet zonder succes: één van deze zenders werd in 2007 de officiële audiostream op de website van discotheek Ski-Hut (destijds eigendom van MC Q, bekend van de hit 'Alcoholic Party'). USC heeft een bijdrage geleverd aan meerdere online radiostations, maar de licentiekosten zijn bizar hoog. Team USC richtte zich daarom met name op het stukje grafisch- en (web)design voor de stations. Ook jingles en (jaar)mixen  werden voor vele online zeners door USC gemaakt.

2005 - 2010: professionalisering van de dienstverlening
Eind 2003 was er vanwege alle nieuwe activiteiten een nieuwe website van team USC gelanceerd. Deze site werd tot 2005 stap voor stap uitgebreid naar mate we meer leerden over webdesign. Omdat USC.com en USC.nl al bezet waren, kreeg de nieuwe website de naam USCworld.com, en sindsdien wordt onze organisatie in de volksmond ook vaak zo genoemd. Tussen 2007 en 2012 heeft USC vooral geïnvesteerd in het bouwen en onderhouden van (voornamelijk zakelijke) contacten. 

2010 - 2015: doorontwikkeling naar de huidige vorm
Sinds 2010 hebben wij gestaag doorgewerkt, door middel van cursussen en ervaring ons vakmanschap verbeterend. In 2012 werd USC(world) officieel als organisatie bij de Kamer van Koophandel geregistreerd, en sindsdien heeft zich langzaam maar zeker een divers klantenbestand ontwikkeld - dat zich inmiddels ook buiten de landsgrenzen uitstrekt. De meeste klanten zijn verenigingen, stichtingen, goede doelen, kleine bedrijfjes, en particuliere initiatieven. Maar ook voor lokale projecten van de Politie ('Politie voor Burgers') en UWV ('een baan in de ICT') is de dienstverlening van USC al eens ingeschakeld. USC staat sindsdien dan ook voor "Umbrea Sunt Communis" (latijn voor "de schaduwen zijn gemeenschappelijk") omdat wij met onze dienstverlening achter (en daarmee 'in de schaduw van') talloze initiatieven staan rond 2015.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Onze werkplek
2015 - 2020: hard werken werpt zijn vruchten af
Sinds de oprichting van USC is het een grote wens geweest om op een dag                                                
een bedrijfslocatie in te hebben. Tot 2018 werden alle activiteiten namelijk
'vanuit huis' uitgevoerd, wat niet altijd even praktisch bleek te zijn. Vanaf
2018 beschikt USC over een eigen etage binnen een soort bedrijfsverzamel-
gebouw. Dit biedt meer ruimte om te werken, en ook mogelijkheden voor
groei  van onze organisatie. Inmiddels hangt onze 'wall of fame' in ons
kantoor vol met getuigschriften, dankbetuigingen, en mooie herinneringen.

In 2018 verscheen het logo van onze organisatie voor het eerst in de krant bij
een artikel van een van onze vaste opdrachtgevers, werkten we samen met
BuzzMedia/Filmhuus aan een officiële film (met o.a. Tygo Gernandt, Joes
Brauers, en Peter Faber), en namen we een YouTube award in ontvangst.

In 2019 vestigden we een 'Official World Record' met een audio/video mix van
meer dan 1200 titels, en waren we live op de radio in België. In 2020 zorgde
covid-19 ervoor dat we voor het eerst sinds 25 jaar even letterlijk stil moesten zitten (op zakelijk gebied). Hoewel...juist in dat jaar hebben we onze klant 'Orde van Rode' (een activistengroepering die zich inzet om de waarheid over covid-19 naar buiten te brengen) op weg geholpen van 600 naar ruim 3700 volgers op twitter, door hun berichten redactioneel vorm te geven. 


2020 - ...
Tussen 1990 en nu is er enorm veel gebeurd, maar onze basis is altijd gelijk gebleven; USC is nog steeds een organisatie van mensen die zich vanuit passie bezighouden met het maken van creatieve projecten. Wij zijn alles behalve standaard, en proberen dat ook absoluut niet te zijn. We kijken en denken graag "out of the box", om tot een mooi resultaat te komen.

vouw linksboven.png
frantic drop shadow 1-ts1537830794.png
bottom of page